αθλητικές φυσικοθεραπείες

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η γνώση, η δυνατότητα για γρήγορη αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό μας και η ενδυνάμωση σε επίπεδο αθλητών, μας δίνουν τα φερέγγυα για να πετύχουμε την πλήρη αποκατάσταση του αθλητή και την γρήγορη επάνοδό του στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Αθλητική Φυσικοθεραπεία

Ολοκληρωμένη Αθλητική Αποκατάσταση

Η φυσικοθεραπεία σε αθλητές είναι ένα ιδιαίτερο και αρκετά εξειδικευμένο κομμάτι του κλάδου μας λόγω της φύσης των αθλητικών τραυματισμών, των υψηλών απαιτήσεων και της πίεσης του χρόνου για να γυρίσει ο αθλητής πίσω στους στόχους – αγώνες του ή στις υποχρεώσεις του με την ομάδα.
Η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο του υψηλού επιπέδου αθλητισμό μας καθιστά γνώστες των απαιτήσεων. Και αυτό γιατί χρειάζονται επιπροσθέτως γνώσεις της φύσης του κάθε αθλήματος, της τεχνικής που πιθανώς να χρειάζεται βελτιώσεις και της αιτίας των τραυματισμών.

Η αθλητική φυσικοθεραπείας ουσιαστικά χωρίζεται σε :

 • Προληπτική
 • Μετατραυματική
 • Μετεγχειρητική

Φυσικοθεραπεία σε Αθλητές

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές και η πίεση του χρόνου μεγάλη

Η φυσικοθεραπεία σε αθλητές είναι ένα ιδιαίτερο και αρκετά εξειδικευμένο κομμάτι του κλάδου μας λόγω της φύσης των αθλητικών τραυματισμών, των υψηλών απαιτήσεων και της πίεσης του χρόνου για να γυρίσει ο αθλητής πίσω στους στόχους – αγώνες του ή στις υποχρεώσεις του με την ομάδα.

 • Διαστρέμματα,
 • Κατάγματα,
 • Τενοντίτιδες,
 • Ρήξεις μυών (θλάσεις),
 • Μυικός πόνος,
 • Αρθρικές δυσλειτουργίες,

Η φιλοσοφία μας είναι η αποκατάσταση του αθλητή να συνεχίζεται ακόμα και όταν επιστρέψει στο άθλημα, μέσα στο γήπεδο ή στο ρυθμό της κανονικής του προπόνησης σε συνεννόηση με τον ιατρό της ομάδας και τον προπονητή. Ακολουθούμε αυστηρά διεθνώς αποδεκτά και αναγνωρισμένα  πρωτόκολλα αποκατάστασης. Γίνεται ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός με παρεμβάσεις και συμβουλές ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες υποτροπής κάποιου προβλήματος ή και αποφυγής κάποιου που θα προβλέψουμε ότι μπορεί να συμβεί.

αθλητική φυσικοθεραπεία

Αξία ευλυγισίας και κίνησης αθλητών

Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός απαιτούν από το σώμα του αθλητή να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα όρια του. Απαιτείται έντονη μυοσκελετική δραστηριότητα αλλά και των εσωτερικών οργάνων.  Επομένως οι αθλητικές κακώσεις διαφέρουν από αυτές των ατόμων που δεν αθλούνται ή ασκούνται ερασιτεχνικά.

Αθλητική Φυσικοθεραπεία και τεχνικές αποκατάστασης

Πρόληψη Τραυματισμών

Η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στην αποφύγει τραυματισμών. Παρατηρώντας μια μικροενόχληση ή μια υποψία τραυματισμού πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον φυσικοθεραπευτή. Μια εξέταση θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να αθληθείτε ώστε να μην υποστείτε κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Μετατραυματικά

Ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός επιφυλάσσει αρκετά συχνά τραυματισμούς. Η σοβαρότητα ποικίλει,ανάλογα με την ηλικία, το είδος αθλήματος, το ιατρικό ιστορικό κλπ. Με με την κατάλληλη αξιολόγηση από τον φυσικοθεραπευτή και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης πετυχαίνουμε την πλήρη αποκατάσταση και την γρήγορη επαναφορά στις δραστηριότητες

Μετεγχειρητικά

Δυστυχώς ο τραυματιμσός μπορεί να φέρει και μια χειρουργική επέμβαση. Η επαναφορά του αθλητή μετά το χειρουργείο θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, με συγκεκριμένο πλάνο και βάση επιστημονικών δεδομένων. Η πολύχρονη εμπειρία μας και ο σύγχρονος εξοπλισμός μας εξασφαλίζουν την σίγουρη επιτυχία της πορείας και επανένταξης στις δραστηριότητες.

Καλέστε μας στο 2511109368

Η επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν μαζί σας!

Περισσότερες Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας

Δείτε περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρει το κέντρο φυσικοθεραπείας του Ευγένειου Κόντη στη πόλη της Καβάλας.

  • ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

   ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

   Οι μυοσκελετικές παθήσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Για τη θεραπεία αυτών των παθήσεων υπάρχουν μέθοδοι που χαρακτηρίζονται “φυσικά μέσα”, τα οποία εφαρμόζονται προς ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούν αυτού του είδους οι παθήσεις.

  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

   Το λεμφοίδημα είναι μια κατάσταση απόλυτα διαχειρίσιμη. Ακόμα και παραμελημένα λεμφοιδήματα μπορούν με την κατάλληλη αντιμετώπιση να επανέλθουν σε μια σχετικά φυσιολογική κατάσταση επαναφέροντας την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή του ατόμου.

  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

   ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

   Τι είναι η θεραπευτική άσκηση και πως επιστρέφουμε από τραυματισμό

espa