μαλάξεις σε φυσικοθεραπευτήριο

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ

Η μάλαξη ή κοινώς μασάζ είναι μια από τις πρώτες και κατοχυρωμένες θεραπευτικές πράξεις ενός φυσικοθεραπευτή. Μέσα από επιδέξιους χειρισμούς ο φυσικοθεραπευτής σκοπό έχει να προσφέρει ανακούφιση, αναζωογόνηση, χαλάρωση και ευεξία. Η επαφή των χεριών του θεραπευτή με το σώμα του θεραπευομένου είναι το μέσο που καθιστά τη μέθοδο αυτή μοναδική.

Θεραπευτική Μάλαξη

Τι είναι;

Μέσα από μια σειρά επιδέξιων χειρισμών, ο φυσικοθεραπευτής προσφέρει ανακούφιση, αναζωογόνηση, χαλάρωση και ευεξία. Σκοπός της μάλαξης είναι η αποκατάσταση των διαταραγμένων λειτουργιών όλου του οργανισμού και τη βελτίωση των φυσικών και διανοητικών ικανοτήτων του ατόμου

Με τις μαλάξεις επιτυγχάνουμε :

 • Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα
 • Διευρύνει τα αγγεία του δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
 • Αυξάνει την κυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων
 • Αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος
 • Βοηθά τους μυς με αύξησης της αιμάτωσης, για την απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Θεραπευτική Μάλαξη

Υπάρχουν διαφορετικά είδη θεραπευτικής μάλαξης και τεχνικών, καθώς και χειρισμοί που ποικίλουν σε μορφή ένταση και επιδεξιότητα. Στην πλειοψηφία τους οι θεραπευτικές μαλάξεις είναι ευχάριστες, προσφέρουν άμεση ανακούφιση και χαλάρωση και είναι πολύ δημοφιλείς από τους ασθενείς.

Η αφή σε συνδυασμό με την εναλλασσόμενη πίεση του χεριού, έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση του μυϊκού συστήματος βάζοντας τον θεραπευόμενο σε μία κατάστασης χαλάρωσης. Οι θεραπευτικοί χειρισμοί για την ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος εμποδίζουν τη φλεβική στασιμότητα του αίματος. Παράλληλα η θεραπευτική μάλαξη ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία, που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των φυσικών αμυντικών μηχανισμών του ανθρώπινου οργανισμού.

 • Μείωση μυϊκών σπασμών.
 • Αναλγησία.
 • Βελτίωση της κινητικότητας.
 • Αύξηση λειτουργικότητας και συνεργίας των μυών
 • Μείωση ενδεχομένου οιδήματος και βελτίωση της κυκλοφορίας
 • Μείωση του επιπέδου stress και άγχους.
 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
 • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
θεραπευτική μάλαξη

Επαναφορά στη Φυσιολογική Κίνηση

Με την θεραπευτική μάλαξη, τις κατάλληλες τεχνικές φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουμε, παρεμβαίνοντας στην πάσχουσα περιοχή και προσφέρουμε άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα

Οφέλη και επίδραση της θεραπευτικής μάλαξης

Μυϊκό Σύστημα

Η μάλαξη ανακουφίζει από την ένταση, τους σπασμούς, την ακαμψία και τους περιορισμούς του μυϊκού ιστού.Χαλαρώνει τους μύες και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος φέρνοντας περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Έτσι μειώνεται το αίσθημα της μυϊκής κόπωσης, επιφέρει την άμεση απομάκρυνση των τοξινών και των άχρηστων ουσιών από τους μύες.

Σκελετικό Σύστημα

Αυξάνει το εύρος κίνησης, μαλακώνει και κάνει πιο εύκαμπτο τον ουλώδη ιστό και τις συμφύσεις περιορίζοντας τις φλεγμονές. Συμβάλει στην αποκατάσταση της κινητικότητας στις δύσκαμπτες αρθρώσεις και βελτιώνει το μυϊκό τόνο , μέσω της μείωσης των επιβαρύνσεων που δέχονται τα οστά και οι αρθρώσεις. Τέλος συμβάλει στην αποκατάσταση της κινητικότητας των αρθρώσεων.

Καρδιαγγειακό Σύστημα

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας τα αιμοφόρα αγγεία να εργαστούν πιο αποτελεσματικά. Βελτιώνεται η μεταφορά του φρέσκου οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς και επιταχύνεται η απομάκρυνση των τοξινών, των άχρηστων ουσιών και του διοξειδίου του άνθρακος. Μειώσει προσωρινά την αρτηριακή πίεση και του καρδιακού ρυθμού μέσω της χαλάρωσης του νευρικού συστήματος

Καλέστε μας στο 2511109368

Η επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν μαζί σας!

Περισσότερες Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας

Δείτε περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρει το κέντρο φυσικοθεραπείας του Ευγένειου Κόντη στη πόλη της Καβάλας.

  • ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

   ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

   Οι μυοσκελετικές παθήσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Για τη θεραπεία αυτών των παθήσεων υπάρχουν μέθοδοι που χαρακτηρίζονται “φυσικά μέσα”, τα οποία εφαρμόζονται προς ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούν αυτού του είδους οι παθήσεις.

  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

   Το λεμφοίδημα είναι μια κατάσταση απόλυτα διαχειρίσιμη. Ακόμα και παραμελημένα λεμφοιδήματα μπορούν με την κατάλληλη αντιμετώπιση να επανέλθουν σε μια σχετικά φυσιολογική κατάσταση επαναφέροντας την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή του ατόμου.

  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

   ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

   Τι είναι η θεραπευτική άσκηση και πως επιστρέφουμε από τραυματισμό

espa