λεμφοίδημα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

Το λεμφοίδημα είναι μια κατάσταση απόλυτα διαχειρίσιμη. Ακόμα και παραμελημένα λεμφοιδήματα μπορούν με την κατάλληλη αντιμετώπιση να επανέλθουν σε μια σχετικά φυσιολογική κατάσταση επαναφέροντας την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή του ατόμου.

Λεμφοίδημα και Διαχείριση Οιδημάτων

Διαχειριστείτε το λεμφοίδημα σας σήμερα και ζήστε στο μέγιστο!

Ακόμα και παραμελημένα λεμφοιδήματα μπορούν με την κατάλληλη αντιμετώπιση να επανέλθουν σε μια σχετικά φυσιολογική κατάσταση επαναφέροντας την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή του ατόμου. Η πιο αναγνωρισμένη και αποτελεσματική μέθοδος για λεμφοίδημα εφαρμόζεται από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές και περιλαμβάνει:

 • Λεμφική μάλαξη
 • Πρεσσοθεραπεία
 • Kineso taping
 • Κινησιοθεραπεία – ενδυνάμωση
 • Συμπιεστικές – ελαστικές κάλτσες / μανίκια
 • Ενημέρωση – εκπαίδευση του ασθενούς.

Τι πρέπει να ξέρετε για το λεμφοίδημα

Φυσικοθεραπεία & Λεμφοιδήμα

Το λεμφοίδημα  είναι η παθολογική συσσώρευση λεμφικού υγρού στους ιστούς. Η αιτία μπορεί να υπάρχει εκ γενετής, λόγω ελλιπούς ανάπτυξης του λεμφικού συστήματος ή να δημιουργηθεί μετά από κάποιο χειρουργείο.

Η αυξημένη συσσώρευση λεμφικού υγρού δημιουργεί διόγκωση, που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να δημιουργήσει προοδευτική σκλήρυνση (ίνωση) του οιδήματος και χρόνια φλεγμονή. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι κινητικές δυσκολίες και επιπτώσεις στην ψυχολογία του ασθενούς.

Υπάρχουν πολλοί θεραπευτικοί τρόποι που μπορούν να το ελέγξουν και να το περιορίσουν επιτυγχάνοντας ένα καλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα, ενώ απαλλάσσουν τον ασθενή από πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνδυασμό μηχανημάτων φυσικοθεραπείας, λεμφικής παροχέτευσης, επίδεσης, ασκήσεων και τη φροντίδα του δέρματος.

διαχείριση λεμφοιδήματος

Προχωρήστε τώρα σε θεραπεία οποιοδήποτε Λεμφοιδήματος!

Ένα παραμελημένο λεμφοίδημα έχει και επιπτώσεις στην εμφάνιση, κάτι το οποίο έχει φυσικά και ψυχολογικές προεκτάσεις. Ένα έντονα πρησμένο πόδι ή χέρι μπορεί να είναι λόγος ώστε ένα άτομο να αρχίσει να αποφεύγει την κοινωνική έκθεση. Προχωρήστε τώρα στην θεραπεία ενός λεμφοιδήματος και εκτός από την υγεία σας τονώστε και την ψυχολογία σας.

Λεμφοίδημα και θεραπεία

Συμπτώματα

Αρχικά εμφανίζεται ένα βάρος κυρίως στο ανώτερο τμήμα του άκρου, μούδιασμα και ελαφρύς πόνος. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα ελαφρύ οίδημα που υποχωρεί και προοδευτικά το οίδημα οργανώνεται. Ενώ πρωτεΐνη και νερό συσσωρεύονται στους ιστούς.

Επιπτώσεις

Οδηγεί προοδευτικά στην σκλήρυνση της περιοχής και κατόπιν σε λεμφοστατική ελεφαντίαση, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη αύξηση του οιδήματος, σε βαθμό τέτοιο που το άκρο να θυμίζει το άκρο ενός ελέφαντα, σκλήρυνση του δέρματος με την μορφή χόνδρων ή ανάπτυξη σαρκωμάτων.

Θεραπεία

Υπάρχουν πολλοί θεραπευτικοί τρόποι που μπορούν να το ελέγξουν και να το περιορίσουν το λεμφοίδημα. Η θεραπεία περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από μηχανήματα φυσικοθεραπείας, λεμφικής παροχέτευσης, ασκήσεις και φυσικά καλή φροντίδα του δέρματος.

Καλέστε μας στο 2511109368

Η επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας επικοινωνίας

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν μαζί σας!

Περισσότερες Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας

Δείτε περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρει το κέντρο φυσικοθεραπείας του Ευγένειου Κόντη στη πόλη της Καβάλας.

  • ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

   ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

   Οι μυοσκελετικές παθήσεις υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Για τη θεραπεία αυτών των παθήσεων υπάρχουν μέθοδοι που χαρακτηρίζονται “φυσικά μέσα”, τα οποία εφαρμόζονται προς ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούν αυτού του είδους οι παθήσεις.

  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

   Το λεμφοίδημα είναι μια κατάσταση απόλυτα διαχειρίσιμη. Ακόμα και παραμελημένα λεμφοιδήματα μπορούν με την κατάλληλη αντιμετώπιση να επανέλθουν σε μια σχετικά φυσιολογική κατάσταση επαναφέροντας την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή του ατόμου.

  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

   ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

   Τι είναι η θεραπευτική άσκηση και πως επιστρέφουμε από τραυματισμό

espa